Magzmaker, een cms voor online magazines

Door: Herman van Oorschot op 23 april 2013

Magzmaker, een cms voor online magazines

Digitale, online magazines winnen snel in populariteit. En dat is niet verwonderlijk met de indrukwekkende opmars van de iPad en collega-tablets. Alleen al van de iPad werden in de drie jaar van zijn bestaan ruim 200 miljoen exemplaren verkocht. Let wel, de notebook deed er 10 jaar over om aan een verkoop van 27 miljoen stuks te komen.

Tablets zijn natuurlijk perfect voor de lean back consumptie van magazines en andere online media. Lekker op de bank een artikel lezen. Notebooks en andere pc’s zijn veel meer lean forward, ze vragen een actieve werkhouding.

Toch prefereren veel uitgevers voor hun digitale uitgaven een oplossing die je zowel op de pc als op de tablet kunt lezen.  Want al rukt de tablet snel op, op dit moment heeft niet meer dan de helft van de computerbezitters in Nederland er één. Dat opent de deur voor HTML5: deze nieuwe webstandaard zorgt ervoor dat websites en applicaties op verschillende apparaten, zowel pc als mobiel, goed en consistent getoond kunnen worden. Bovendien ondersteunen ze de invoer op touchscreens zoals het swipen naar een volgende pagina.

Fullmoon heeft HTML5 daarom omarmd, ook voor het maken van online magazines. Ontwikkel één keer een magazine en publiceer het simultaan op PC, iOs, Android etc. Maar we gaan nog een stap verder en ontwikkelden op basis van ons CMS Xsite een platform waarmee je zelf de templates voor je magazine kunt ontwerpen, als je dat wilt. In mei gaan we van start met dit nieuwe platform dat we Magzmaker hebben gedoopt.

En als die templates eenmaal zijn ontwikkeld, dan stel je ook zelf de nummers van je online magazine samen; vergelijkbaar met de manier waarop je je website bijhoudt. Dat klinkt goed, niet?

deel

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Magzmaker?
Magzmaker.com

Reageer op deze blog

Type het getal ACHT in cijfers.