User interface design

In de analysefase hebben we de communicatievraag beschreven en de uitgangspunten voor de look and feel vastgesteld. We hebben daarbij de eindgebruiker centraal gesteld en hem voldoende leren kennen om te weten wat hij wil en zoekt. Nu kunnen we verder met het ontwerp van de user interface. Dat bestaat uit het interactie ontwerp (interaction design) waarin we de structuur en de navigatie van de site beschrijven en het grafisch ontwerp (visual design) van de website of applicatie.

Interactie ontwerp

Interactie ontwerp

We weten nu wat we online willen communiceren én wat de wensen en behoeften van de gebruiker zijn. Het interactie ontwerp (interaction design) voegt deze twee aspecten samen. We voeren het uit als draadmodel. Voor een eenvoudige site of applicatie kan dat een statisch model zijn. Als de communicatievraag complexer is dan loont het snel de moeite om het draadmodel doorklikbaar te maken zodat je kunt zien hoe je door de site kunt navigeren.

Hiermee kan ook direct getest worden of de interactie intuïtief is: kan de gebruiker alles terugvinden? Snapt de gebruiker hoe hij een bepaald proces moet doorlopen? Op deze manier kunnen we al in een vroeg stadium de interacties op de website testen en voordat de website wordt gebouwd optimaliseren. Dit bespaart tijd en geld.

De technische realisatie doen we zelf, al dan niet samen met de developers van onze klanten of we werken samen met gerenommeerde partners.

Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp

Een visueel (of grafisch) ontwerp wordt op maat gemaakt: passend bij de doelgroep en de doelstellingen van de website. Een goed ontwerp komt tot stand in een intensieve samenwerking. Wij willen jouw organisatie en doelgroep door en door leren kennen om zo tot het user interface design te komen dat precies bij jouw én jouw situatie past.

Natuurlijk zorgen we er voor dat het grafisch ontwerp in alle populaire browsers goed weergegeven zal worden én dat aandacht wordt besteed aan responsive design. Soms is alleen een responsive design niet voldoende en heeft een aparte mobiele website de voorkeur.

Misschien wil je een reclamebureau of je vaste huisstijlontwerper een grafisch ontwerp voor de website laten maken? Geen probleem! Wij kunnen een aangeleverde ontwerp verwerken en meteen bekijken of het design optimaal geschikt is om in de verschillende browsers te worden weergegeven. Wij adviseren je graag.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Contactformulier