Responsive & mobiel

Responsive & mobiel

Mobiel gebruik van internet groeit razendsnel. Intussen is het gebruik van internet via mobiele apparaten (telefoon, tablets) al groter dan via de PC. Mobiel internetten wordt dus steeds populairder. Daarmee is een website die goed geschikt is voor mobiele devices en op alle verschillende formaten goed wordt getoond simpelweg een must geworden. Om een website geschikt te maken voor kleinere formaten kunnen er twee wegen bewandeld worden: óf je maakt gebruik van wat we noemen responsive design óf je kunt een aparte mobiele website maken.

Responsive design of een aparte mobiele site: hoe maak je je website geschikt voor mobiel gebruik?

Responsive design

Responsive design is letterlijk een ontwerp dat reageert. Bij een responsive design zal het uiterlijk van de website zich aanpassen aan het medium waarop het getoond wordt. Belangrijk, want een website wordt steeds meer op mobiele devices zoals tablets en smartphones bekeken. En je wilt dat de website er overal goed getoond wordt.

Bij een responsive design wordt gebruik gemaakt van een vloeiend grid, dat zich aanpast aan de resolutie van het gebruikte device. De basis lay-out van de website zal daarmee schalen naar het gebruikte formaat.

Een mobiele site

Soms is alleen een responsive design niet voldoende en heeft een aparte mobiele website de voorkeur. Hiermee kunnen gebruiker snel en efficiënt van informatie worden voorzien.

  • Houd de mobiele website eenvoudig: plaats alleen informatie die van belang is;
  • Houd het kort en bondig;
  • Zorg ervoor dat de mobiele website snel is. Gebruik geen grote bestanden om lange laadtijden te voorkomen;
  • Gebruik geen flash.
Ook een responsive of mobiele site?
Neem contact op