Our man in Kiev

Door: Herman van Oorschot op 11 januari 2012

Our man in Kiev

Sinds twee-en-eenhalve maand begroeten wij een van onze collega’s niet met het gebruikelijke ‘Morgen, kopje koffie?’ maar met een niet minder gemeend ‘How are you today?’, via Skype.

Alexander Kuzmenok start een uur eerder dan onze toch redelijk matineus aangelegde Bart met zijn programmeerwerkzaamheden. Dat heeft te maken met de lokatie van onze near shoring partner Daxx in Dnepropetrovsk (Oekraïne). Alexander is formeel in dienst bij Daxx, een Nederlands bedrijf, maar werkt volledig voor Fullmoon.
Het aanstellen van een collega op afstand was iets waar we behoorlijk over hebben nagedacht voor we de stap durfden te zetten. ‘Kun je de programmeerklussen zo specificeren dat er geen misverstanden onstaan? Kun je een band opbouwen met iemand die niet fysiek aanwezig is? Wat doe je als het niet helemaal loopt zoals je had verwacht?’
De eerste ervaringen zijn zonder meer positief. Alexander is ondanks zijn 22 jaar een ervaren programmeur die in korte tijd zeer goed uit de voeten kan met ons CMS Xsite. Het dagelijkse contact is plezierig en hij komt nu al met goede initiatieven voor het toevoegen van nieuwe functies.
Natuurlijk willen we hem ook weleens in het echt zien. Over een paar maanden, in de lente, komt hij een weekje naar Amsterdam.

deel

Meer weten? Bel (020 52.100.52) of mail ons of ga naar
het contactformulier

Reageer op deze blog

Type het getal NEGENTIEN in cijfers.