DentalTube: The professional dental community

Door: Herman van Oorschot op 18 mei 2010

DentalTube: The professional dental community

Onder de naam DentalTube ontwikkelde Fullmoon samen met Acta, het tandheelkundig centrum van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, een professional community voor tandartsen. Omdat de tandheelkunde een belangrijke visuele component kent, spelen video en fotografie hierin een centrale rol.

Fullmoon heeft DentalTube ontwikkeld als een online kennisplatform dat tandheelkundige kennis in beeld en woord toegankelijk maakt en het delen ervan stimuleert. Omdat het concept staat of valt met de beschikbaarheid van voldoende kwalitatief hoogstaande content is samenwerking gezocht met ACTA. 

Het initiatief bleek goed aan te sluiten bij de wens van ACTA om het tandheelkundig onderwijs verder te dynamiseren. DentalTube sluit goed aan bij de methoden van computerondersteund onderwijs binnen ACTA, gebaseerd op Blackboard. Daarnaast leren de studenten van ACTA binnenkort op een unieke manier de kneepjes van het vak door gebruik van een 3D-simulator. Een demonstratie van dit Simodont systeem is bijvoorbeeld te zien op deze video. De handelingen van de student met Simodont zijn zelf ook als video vast te leggen die weer kunnen worden ontsloten via DentalTube.

Naast studenten zullen ook tandartsen zelf kunnen profiteren van DentalTube via het aan Acta verbonden instituut voor nascholing ACTA Dental Education.

De officiële lancering van DentalTube vond plaats op het congres ‘Digital Dentistry' dat in augustus 2010 in Amsterdam is gehouden.

deel

Meer weten? Bel (020 52.100.52) of mail ons of ga naar
het contactformulier

Reageer op deze blog

Type het getal TIEN in cijfers.