ACTA / ACTA DE

Augustus 2010

Dental Tube: professional community voor tandartsen (in opleiding)

Onder de naam DentalTube ontwikkelt Fullmoon samen met Acta, het tandheelkundig centrum van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, een professional community voor tandartsen. Omdat de tandheelkunde een belangrijke visuele component kent, spelen video en fotografie hierin een centrale rol.

Fullmoon heeft DentalTube ontwikkeld als een online kennisplatform dat tandheelkundige kennis in beeld en woord toegankelijk maakt en het delen ervan stimuleert. Omdat het concept staat of valt met de beschikbaarheid van voldoende kwalitatief hoogstaande content is samenwerking gezocht met ACTA. 

Het initiatief bleek goed aan te sluiten bij de wens van ACTA om het tandheelkundig onderwijs verder te dynamiseren. DentalTube sluit goed aan bij de huidige methoden van computerondersteund onderwijs binnen ACTA, gebaseerd op Blackboard. Daarnaast leren de studenten van ACTA binnenkort op een unieke manier de kneepjes van het vak door gebruik van een 3D-simulator. Een demonstratie van dit Simodont systeem is bijvoorbeeld te zien op deze video. De handelingen van de student met Simodont zijn zelf ook als video vast te leggen die weer kunnen worden ontsloten via DentalTube.

Naast studenten zullen ook tandartsen zelf kunnen profiteren van DentalTube via het aan Acta verbonden instituut voor nascholing ACTA Dental Education.

Dit voorjaar zal DentalTube worden getest onder een representatieve groep van studenten en tandartsen. De officiële lancering zal plaatsvinden op het congres ‘Digital Dentistry' dat in augustus 2010 in Amsterdam is gehouden.

deel