Movies that Matter Festival uitgelicht op nieuwe website

Door: Renate Sombroek op 2 april 2010

Movies that Matter Festival uitgelicht op nieuwe website

Het Movies that Matter Festival, dat van 25 - 31 maart 2010 in Den Haag is gehouden, is de opvolger van het Amnesty International Film Festival. Ruim 14.000 mensen bezochten het festival dat ruim zeventig human rights speelfilms en documentaires uit de hele wereld presenteerde. Op de nieuwe festivalsite van Movies that Matter is het filmische aspect als uitgangspunt genomen en het doorzoeken van het filmprogramma geoptimaliseerd.

Er kan alfabetisch, op dag en op thematische selecties gezocht worden, waarmee snel een overzicht verkregen kan worden van films die met elkaar in verband staan.

Bij de meeste filmvertoningen was een verdiepingsprogramma zoals een inleiding, debat of talkshow georganiseerd. Dit belangrijke onderdeel van het festival heeft op de site een prominente plek en wordt via diverse crosslinks onder de aandacht gebracht.

Daarnaast is er meer ruimte gecreëerd voor de twee hoofdprogramma's van het festival: Matter of Act en Camera Justitia. Deze competitieprogramma's hebben een eigen landingspagina gekregen waarop de bijbehorende films, gasten en achtergronden toegelicht worden.

Om de medewerkers van het filmfestival dubbel werk te besparen is er een koppeling gemaakt met de bestaande filmdatabase van Movies that Matter, zodat alle filmgerelateerde informatie met één druk op de knop op de site kan worden geplaatst.

Er was speciale aandacht voor het behoud van een goede Google positionering van het festival. Naast de gebruikelijke aandacht voor zoekmachine optimalisatie hebben de pagina's van de eerdere Amnesty filmfestivalsite een specifieke redirect naar de Movies that Matter festivalsite gekregen. Prettig voor bezoekers van oude links en goed voor het behoud van de Google positionering.

Ook de beveiliging van de website heeft wegens eerder incidenten op websites van filmfestivals met controversiële films met een focus op mensenrechtenverdedigers extra aandacht gekregen.

deel

Meer weten? Bel (020 52.100.52) of mail ons of ga naar
het contactformulier

Reageer op deze blog

Type het getal ZES in cijfers.