Wordpress

WordPress logoWordPress is op dit moment het meest populaire content management systeem (CMS) op internet. Oorspronkelijk ontworpen voor weblogs is het uitgegroeid tot een systeem waarmee allerhande websites gerealiseerd kunnen worden. WordPress is een gebruiksvriendelijk open source CMS, dat gratis geïnstalleerd mag worden. De vormgeving is gebaseerd op templates, waarbij een ruime keuze beschikbaar is.

Aan de standaard mogelijkheden kunnen via plugins nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. En uiteraard kunnen we desgewenst op maat gemaakte vormgeving of functies toevoegen.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je kiest voor WordPress?

  • Kies je voor WordPress? Houdt er dan wel rekening mee dat (complexe) sites met specifieke functies om maatwerk vragen;
  • Daarnaast worden er regelmatig updates en uitbreidingen van functionaliteit uitgebracht. Dit geldt zowel voor WordPress als voor de plugins die gebruikt worden. Het onderhoud aan de site kan daarmee oplopen.

Content management op maat

Content management op maat

Met een content management systeem (CMS) heb je de mogelijkheid zelf je website te onderhouden, uit te breiden en up-to-date te houden. Ook al zijn wij bij Fullmoon trots op het gebruiksgemak en de mogelijkheden die ons eigen Fullmoon CMS Xsite biedt, we werken ook graag met andere content management systemen. Zo hebben we ruime ervaring met WordPress websites. Voor ieder traject is een eigen afweging te maken. Wij adviseren u graag hierin.

Lees meer

Is open Source software gratis?

Is open Source software gratis?

Om met Richard Stallman, de grondlegger van het principe van vrije software, te spreken: de software is "free as in speech, not free as in beer".
Open source een manier om software te ontwikkelen. Er geldt in het algemeen dat er geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden maar je hebt nog wel te maken met implementatiekosten, onderhoudskosten, hosting- en serverkosten.

Lees meer

Geïnteresseerd in een website met het CMS WordPress?
Neem contact op

Gerelateerd werk