Drupal

logo drupalDrupal is een open source contentmanagementsysteem (CMS) ontwikkeld in de programmeertaal PHP, waarvan de populariteit door de jaren heen is gestegen. Het is een krachtig systeem en vooral geschikt voor grotere websites en portals. Een grote gemeenschap draagt inmiddels bij aan de ontwikkeling van Drupal waardoor er veel kant en klare componenten beschikbaar zijn.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je kiest voor Drupal?

  • Vergeleken met Xsite en WordPress is Drupal een complex systeem met een grotere leercurve voor de beheerder van de site. Enige technische kennis is aan te bevelen;
  • Het installeren en configureren van de componenten is geen plug and play. Voordeel hiervan is dat het resultaat meer op maat is, nadeel is dat het tijd vergt;
  • Voor oplossingen die helemaal aan uw wensen voldoen zijn vaak nog aanpassingen of zelfs maatwerk nodig;
  • Er worden regelmatig security updates uitgebracht die doorgevoerd moeten worden.

Content management op maat

Content management op maat

Met een content management systeem (CMS) heb je de mogelijkheid zelf je website te onderhouden, uit te breiden en up-to-date te houden. Ook al zijn wij bij Fullmoon trots op het gebruiksgemak en de mogelijkheden die ons eigen Fullmoon CMS Xsite biedt, we werken ook graag met andere content management systemen. Zo hebben we ruime ervaring met WordPress websites. Voor ieder traject is een eigen afweging te maken. Wij adviseren u graag hierin.

Lees meer

Is open Source software gratis?

Is open Source software gratis?

Om met Richard Stallman, de grondlegger van het principe van vrije software, te spreken: de software is "free as in speech, not free as in beer".
Open source een manier om software te ontwikkelen. Er geldt in het algemeen dat er geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden maar je hebt nog wel te maken met implementatiekosten, onderhoudskosten, hosting- en serverkosten.

Lees meer

Geïnteresseerd in een website met het CMS Drupal?
Neem contact op