Workshop: Schrijven voor het internet

Door: Herman van Oorschot op 1 juli 2014

Workshop: Schrijven voor het internet

Schrijven voor interactieve media is een vak. Om uw bezoekers te binden zijn een heldere navigatiestructuur en bondige, to-the-point geschreven teksten een must. Ook voor de vindbaarheid en toegankelijkheid van uw site!

Schrijven voor het internet

Fullmoon heeft op basis van zijn expertise en ervaring een workshop "Schrijven voor het internet" ontwikkeld. We passen deze cursus graag aan de specifieke omstandigheden en wensen van uw medewerkers en organisatie.

De workshop kan zowel ‘in company' als bij Fullmoon worden verzorgd. Het meest effectief is een groepsgrootte van 5 - 8 personen.

In de cursus "Schrijven voor het internet" oefenen de deelnemers de verschillende aspecten van het schrijven van teksten voor een optimaal functionerende website. De volgende aspecten komen in deze cursus aan bod:

  • Effectiviteit: allereerst zult u aan de hand van uw doelstellingen moeten bepalen wat de termen zijn waarop u gevonden wilt worden;
  • Vindbaarheid: hoe vergroot u door het toepassen van de zoektermen in uw teksten de vindbaarheid van uw website via de verschillende zoekmachines;
  • Meta-informatie: wat is de relevantie van de meta-informatie op uw webpagina's;
  • Tips voor succes: schrijven voor het web is net wat anders dan het schrijven voor andere media. De tips voor webteksten;
  • Populariteit: het promoten van links naar uw website bij andere websites, oftwel hoe werkt linkbuilding;
  • Toegankelijkheid: zorg er ten slotte voor dat uw website toegankelijk is voor al uw bezoekers. Niet alleen vergroot toegankelijkheid de bruikbaarheid maar samen met goed gebruik van code maakt het een site over het algemeen ook efficiënter, sneller en beter te beheren en te onderhouden.

deel

Meer weten over onze workshops?
Workshops

Reageer op deze blog

Type het getal VIER in cijfers.