Parlan

Juli 2012

Een intranet dat Jeugd & Opvoedhulp mogelijk maakt

De klant

Parlan Jeugd & Opvoedhulp ondersteunt gezinnen om problemen in opvoeden en opgroeien zelf op te lossen. Parlan gaat samen met Winvision haar intranet omzetten naar een persoonlijke werkplek voor alle betrokkenen van Parlan. Winvision is voor een groot aantal zorginstellingen de gesprekspartner op niveau voor geïntegreerde ICT oplossingen in de zorg.

De vraag

Parlan wil haar huidige intranet een stap verder brengen richting een persoonlijke werkplek. Behalve in technische zin (upgrade naar SharePoint 2010) zal de persoonlijke werkplek een belangrijk instrument zijn om in te kunnen spelen op een aantal belangrijke kenmerken van / trends in de jeugdzorg.
In het kader van de vernieuwing van haar intranet door Winvision heeft Parlan Fullmoon gevraagd om het interaction design en de grafische vormgeving van deze persoonlijke werkplek te maken.

De oplossing

Parlan Jeugd & Opvoedhulp zet alles op alles om te zorgen dat ouders zo snel mogelijk weer de opvoeding zelf ter hand kunnen nemen. In workshops met Parlan bepaalden we hoe het intranet de hulpverleners en andere Parlan medewerkers optimaal bij hun werk kan ondersteunen. Een portaal ontworpen in de metro design language was het resultaat.

Het ontwerp is door Winvision geïmplementeerd op basis van SharePoint.

Het intranet van Parlan is niet openbaar toegankelijk.

deel

Meer weten over user centered design?
Neem contact op