Nationaal Comité 4 en 5 mei

April 2016

Zeer informatieve website gekoppeld aan database oorlogsmonumenten

De klant

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is in 1987 bij Koninklijk Besluit ingesteld en sindsdien uitgegroeid tot de eerstaangewezen organisatie bij vragen rond herdenken en vieren. De belangrijkste taken van het comité zijn richting, inhoud en vorm geven aan herdenken en vieren: 4 en 5 mei.

De vraag

Sinds 2011 is, met de toevoeging van zes nieuwe taken, het werkveld van het Nationaal Comité verbreed naar het terrein van herinneren. Deze nieuwe taken sluiten aan op de kerntaken van het Nationaal Comité. Een van deze taken is het voeren van een voorlichtingsbeleid dat tot doel heeft de betrokkenheid bij en participatie aan herdenken en vieren te vergroten. De website www.4en5mei.nl van het Nationaal Comité speelt hierin een belangrijke rol.

Fullmoon is gevraagd de nieuwe website voor het het Nationaal Comité 4 en 5 mei te realiseren.

De oplossing

Het Nationaal Comité is vooral bekend als organisator van de jaarlijkse de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Maar het Comité doet meer. Het voert de coördinatie van de Bevrijdingsfestivals, maar ook voor educatieve projecten zoals het Nationaal Aandenken en Adopteer een monument, het ontwikkelen van massamediale campagnes en het verzamelen en beschikbaar stellen van kennis, bijvoorbeeld over oorlogsmonumenten en herdenkingen in het land.

Voor het ondersteunen van het uitvoeren van deze taken heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei een website waarop zéér veel informatie te vinden is. Er is voor gekozen om de website in het CMS Xsite te realiseren, waarmee de redactie de website snel en gemakkelijk kan onderhouden.

Aanvullend zijn ook sites voor de bevrijdingsfestivals en de beeldbank van het Comité gerealiseerd.

deel

Een website, app, magazine, advies of workshop?
Vrijblijvende offerte?