Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Maart 2010

Bart Kidz: over hoe het is om blind of slechtziend te zijn

Bart Kidz is de kinderclub van de Vereniging Bartimeus Sonneheerdt . De club is bedoeld voor kinderen van acht tot en met dertien jaar. Met de Bart Kidz club wil de Vereniging Bartmimeus Sonneheerdt informatie bieden over blind en slechtziendheid, laten zien wat de mogelijkheden van blinde en slechtziende kinderen zijn en daarmee de betrokkenheid van scholieren bij haar werk vergroten.

Eerder was de website voor Bart Kidz onderdeel van de website SteunBartimeus. Met de upgrade van deze site naar xsite 3 heeft Bart Kidz nu een eigen site gekregen. De grafische vormgeving van de website van Bart Kidz is fris en eigentijds en sluit aan bij de vormgeving van het bijbehorende magazine, dat ook in een nieuw jasje is gestoken. De lay-out van de pagina's zijn ruim opgezet en bevatten veel braille elementen. De koppen van de artikelen zijn gerealiseerd met Sifr waarmee aparte lettertypes, die niet op iedere computer zijn geïnstalleerd, gebruikt kunnen worden.

Om de website aantrekkelijk te maken voor de doelgroep zijn fun-elementen als spelletjes en wall papers toegevoegd. Op de site kunnen kinderen hun kennis van het braille testen door het braillespel te spelen waar een leuke prijs aan verbonden is.

Er worden diverse links met het blad gelegd. Zo kunnen bijvoorbeeld de oplossingen van de puzzels uit het blad op de site teruggevonden worden.

Om mee te helpen met de financiering van aanpassingen voor blinde en slechtziende kinderen die niet door de overheid worden vergoed kunnen kinderen zelf actie voeren en de bijbehorende materialen via de website downloaden of aanvragen. Ook kunnen zij een spreekbeurt pakket aanvragen.

Naast de gebruikelijke aandacht voor zoekmachine optimalisatie hebben de pagina's van de oude subsite een specifieke redirect naar de nieuwe BartKidz site gekregen. Prettig voor bezoekers van oude links en goed voor het behoud van de Google positionering.

deel

Een website, app, magazine, advies of workshop?
Vrijblijvende offerte?