Nederland in Europa

Maart 2006

De website www.nederlandineuropa.nl werd door het ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikt voor de webcommunicatie over Europa. De site is in maart 2006 gelanceerd met een grootschalig onderzoek.


Fullmoon heeft samen met bureau BKB en Anker Solutions in opdracht van Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzocht hoe de Nederlander denkt over de relatie tussen Nederland en Europa.

Het onderzoek via de web site 'NederlandinEuropa.nl' was een groot succes. Bijna 100.000 mensen hebben de vragenlijst ingevuld. Speciale aandacht was uiteraard nodig voor de performance en de beveiliging van de site. Fullmoon regelde samen met XS4ALL de beveiliging. Een configuratie van meerdere dedicated servers en een zgn. ‘Captcha-module' die het geautomatiseerd invullen van de lijst onmogelijk maakte, hebben ervoor gezorgd dat de website het grote aantal bezoekers aankon. 


Daarna is de site omgebouwd tot een discussie- en informatie site, waarop regelmatig nieuwe stellingen werden gepubliceerd. De samenvatting en nieuwe stellingen werden periodiek met een nieuwsbrief doorgestuurd.

deel