Kijk|Kunst en Doe|Kunst

Mei 2013

Lessen en opdrachten rondom kunstactiviteiten

De klant

Kunstgebouw is expert in Zuid-Holland voor kunst en cultuur. Vanaf 2013 richt Kunstgebouw zich voornamelijk op cultuureducatie in het primair onderwijs. De basisscholen dus. 

De vraag

Kunstgebouw biedt basisscholen in Zuid-Holland Kijk|Kunst en Doe|Kunst aan. Dit zijn complete en samenhangende programma’s voor cultuureducatie. Scholen kunnen een abonnement afnemen op Kijk|Kunst of Doe|Kunst of een combinatie hiervan. De verschillende activiteiten binnen deze programma's kunnen door de scholen bekeken en ingepland worden via een bestaande webtool.

Als uitbreiding op deze webtool is Fullmoon gevraagd voor Kunstgebouw een “Leerlingensite” te realiseren. 

De oplossing

De Leerlingensite, die Fullmoon in samenwerking met Kunstgebouw heeft ontwikkeld, ondersteunt een tweetal doelen:

  • Het eerste doel is de docenten te helpen in de voorbereiding en uitvoering van de lessen rondom de afgenomen kunstactiviteiten.
  • Het tweede doel is de leerlingen de mogelijkheid te bieden om op de computer opdrachten uit te voeren die te maken hebben met de kunstactiviteiten die zij aangeboden krijgen. Als voorbereiding op de activiteit, maar ook achteraf: reflecterend en verwerkend.

De Leerlingensite biedt een raamwerk voor het ervaren van ‘Doe-Kunst’ en ‘Kijk-Kunst’ en vormt daarbij één geheel met de bestaande functies. Zowel qua look & feel als voor wat betreft de gebruikersinteractie. Waar mogelijk en zinvol moet de Leerlingensite aansluiten bij de huidige processen en aan alle gebruikers (medewerkers Kunstgebouw, docenten en werkgroepleden) informatie geven over gebruik van de opdrachten en inzicht geven in wat docenten en leerlingen doen.

We herbouwen daarnaast de frontend van de huidige webtool om de gebruiksvriendelijkheid hiervan te optimaliseren. Ook zal de webtool in vormgeving gaan aansluiten op de Leerlingensite.

deel

Een website, app, magazine, advies of workshop?
Vrijblijvende offerte?