Upgrade nieuwsbriefmodule

Door: Renate Sombroek op 21 juli 2011

Upgrade nieuwsbriefmodule

Het is nog altijd één van de krachtigste middelen om het contact met uw doelgroep te onderhouden en hen naar uw website te verwijzen: de e-mail nieuwsbrief. En met de upgrade van de nieuwbrief-module van Xsite kunt u uw communicatie nu nog beter afstemmen op uw (sub)doelgroepen.

Wat is er nieuw in de nieuwsbriefmodule?

Personaliseren
In de upgrade van de nieuwsbriefmodule kunt u mails eenvoudig personaliseren. Wanneer u bij het aanmelden op uw nieuwsbrief persoonlijke gegevens zoals aanroeptitel (dhr. of mevr.), voornaam en achternaam van uw abonnee op te vragen kunt u die eenvoudig in de nieuwsbrief opnemen.

Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw abonnee te laten weten met welk e-mailadres hij zich heeft aangemeld.

Nieuwsbriefmodule: View subscribers

Beheer van verzendlijsten
Binnen de nieuwsbriefmodule kunnen verschillende verzendlijsten worden aangemaakt en beheerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk gedifferentieerde berichten versturen aan subgroepen binnen uw doelgroep. Nieuws op maat dus.

nieuwsbrief upgrade

Verwerking van bounces
Wanneer uw nieuwsbrief de geadresseerde niet bereikt omdat het e-mailadres niet of niet langer bestaat, zal het adres automatisch uit uw verzendlijst verwijderd worden waardoor u steeds kunt werken met een 'schone' lijst.

Wat blijft in de nieuwsbriefmodule?

Eenvoudig verzenden
U kiest bij het aanmaken van uw nieuwsbrief de gewenste verzendlijst

  • U stelt de nieuwsbrief samen op dezelfde manier als gewone pagina's binnen uw Xsite website.
  • Als alle content is ingevoerd, publiceert u de nieuwsbrief in Xsite inclusief de opmaak.
  • Vervolgens stuurt u een testmailing naar een aantal eigen e-mailadressen aan de hand waarvan u het resultaat kunt beoordelen in de verschillende veelgebruikte e- mailprogramma's.
  • Als de nieuwsbrief geheel naar uw wens is, verstuurt u deze tenslotte via Xsite naar de abonnees op de geselecteerde verzendlijst.

Uitbreiden met meerdere nieuwsbrieven
U kunt de nieuwsbriefmodule uitbreiden met meerdere nieuwsbrieven. Zo kunt u voor verschillende doelgroepen of verschillende onderwerpen een afwijkende opmaak selecteren.

Aan- en afmelden via de website
Op de website komt een aan- en afmeldfunctie waarmee bezoekers een abonnement op uw nieuwsbrief kunnen nemen of annuleren.

Single opt-in of double opt-in
Bij de aanmeldprocedure kunt u kiezen tussen single opt-in of double opt-in. Bij single opt-in krijgt uw abonnee per mail een bevestiging van zijn aanmelding met een mogelijkheid om zich af te melden. Bij double opt-in krijgt uw abonnee per mail waarna hij zijn aanmelding nog eens moet bevestigen voordat deze geëffectueerd wordt.

Nieuwe websites worden standaard opgeleverd met de upgrade van de nieuwsbriefmodule. Maakt u al gebruik van een nieuwsbriefmodule binnen xsite3? Informeer dan naar het upgradetraject voor uw nieuwsbrief bij uw projectmanager.

deel

Meer weten? Bel (020 52.100.52) of mail ons of ga naar
het contactformulier

Reageer op deze blog

Type het getal ZES in cijfers.